Pihasuunnittelija

Minna Toivanen

Suunnittelutoimisto
Minna Toivanen Design

Omistaja, perustajajäsen

Pihasuunnittelija Minna Toivanen

Kaunis piha, ihana meri

Viimeistellyn pihasuunnitelman myötä nautit tarkkaan harkitusta, esteettisestä ja toimivasta pihasta luonnonkauniissa maisemassa. Rakennusten valmiiksi asfaltoidut sisääntulopihat ja viimeistellyt pihaistutukset toivottavat niin asukkaat kuin vieraatkin tervetulleiksi

Kesäisin piha on kuin toinen olohuone, ja Havenissa melko hulppea sellainen. Viimeistellyn pihasuunnitelman myötä nautit tarkkaan harkitusta, esteettisestä ja toimivasta pihasta luonnonkauniissa ympäristössä. Havenin pihasuunnitelma on Eden-ohjelmastakin tutun Minna Toivasen käsialaa ja kasvivalinnat perustuvat ympäröivään merimaisemaan sekä vuodenaikojen vaihtelua kestävään kauniiseen ilmeeseen sekä helppohoitoisuuteen.

Rakennuksen valmiiksi asfaltoidut sisääntulopihat ja viimeistellyt pihaistutukset toivottavat niin asukkaat kuin vieraatkin tervetulleiksi. Etupihaa ryhdittää suuret istutusaltaat asuntojen edessä, jotka tuovat myös näkösuojaa uteliaimmilta katseilta. Istutusalueet rakennuksen sisääntuloissa sekä takapihan rinteessä sisältävät erilaisia ikivihreitä kasveja, jotta piha pysyy vihreänä ympäri vuoden. Havukasveissa on erilaisia muotoja pilareista, palloihin sekä maata myöden kasvavia katajia. Tuijista pallotuija sekä rinteessä kasvavat pilarituijat eivät tarvitse leikkaamista, mutta aitakasvi ’Brabant’ on tarkoitus pitää leikkaamalla tiiviinä ja kapeana.

Katajat kasvavat myös hitaasti omassa muodossaan, mutta vuorimännyt vaativat alkukesällä vuosikasvujen typistämistä, jotta ne pysyvät tiiviinä palloina. Ja sellaisiksi ne on tarkoitus kasvattaa.

Kukkivina kasveina pihoista löytyy muutama eri aikaan kukkiva pensas. Kukinnan aloittaa metsän reunalle istutettavat alppiruusut, sitten kukintaa jatkaa takapihan rinteen rautatienomenapuut sekä etupihan sisääntuloistutuksen pilaripihlajat. Keskikesästä syksyyn pihan kukinnasta vastaavat pallohortensiat, joiden kukkavarret ovat myös kauniita talvellakin vaalean ruskeina läpikuultavina kukkapalloina lumesta törröttäessään.

Istutusalueiden maankatepintoina käytetään sisääntuloissa koristekiveä ja takapihan rinteessä puunkuorikattetta. Metsänreunat korjataan kuntalla eli siirrettävällä varvikolla.

Tutustu asuntoihin

4 H + AVOK + S


Ota yhteyttä

Havenin asuntoja myy Jaakko Kaitanen Bravo Kiinteistövälityksestä. Ota yhteyttä!