Arkkitehti

Vesa Arosuo

Arkkitehtitoimisto
Arosuo Arkkitehdit Oy

Arkkitehti SAFA, toimitusjohtaja ja pääosakas

Tyylisuunta
Skandinaavinen, hygge

Arkkitehti Vesa Arosuo

Haven edustaa aikaa kestävää pohjoismaista arkkitehtuuria. Sen on suunnitellut lahjakas ja arvostettu SAFA-arkkitehti Vesa Arosuo tuttuun tinkimättömään ja tulevaa asukasta sekä luontoa kunnioittavaan tyyliinsä.

Arosuo on rautainen ammattilainen ja tunnettu turkulainen arkkitehti, jolla on jo lähes kolmen vuosikymmenen kokemus ja näkemys suunnittelutyöstä. Oman arkkitehtitoimistonsa Vesa perusti vuonna 2011, jota ennen hän vaikutti Schauman Arkkitehdit Oy:ssä osakkaana. Pitkän uransa aikana hän on ehtinyt saamaan työstään paljon tunnustusta ja voittamaan useita suunnittelukilpailuja.

 

Arkkitehdin opinnot Vesa on suorittanut Tampereen teknilli- sessä korkeakoulussa (nykyisin Tampereen teknillinen yliopisto) ja Tanskassa, jossa hihaan tarttui innostus hyggeen eli kiireettömään ja hyvään elämään.

Arosuon työn tunnistaa skandinaavisesta otteesta, jossa on mukana ripaus lämminhenkistä ja kotoisaa tanskalaista hyggeä. Suunnittelun lähtökohtana hän pitää tilaa, jonka on luotava puitteet viihtyisälle yhdessäololle ja sujuvalle arjelle. Tämän lähtökohdan pohjalta oli helppo antaa Vesan käsiin myös Havenin suunnittelu.

Arkkitehdin sanoin

Olen iloinen, että pääsin taas suunnittelemaan hulppeaa kohdetta hulppealle tontille. Näin hienoihin puitteisiin on aina ilo suunnitella ja varsinkin rivitalojen osalta harvinaista herkkua. Merellä ja ylipäätään vedellä on rauhoittava vaikutus ihmismieleen, joten oli selvää että meri ja rinnetontti olivat suunnittelun selkeimmät lähtökohdat. 

Jyrkälle rinnetontille oli luontevaa suunnitella kahden tason pohjaratkaisu, jolloin upeista maisemista päästään nauttimaan kaikissa asunnoissa molemmissa kerroksissa, suurista ikkunoista tietenkin. Rivitalo asettuu rinteeseen kolmessa portaassa sen topografiaa myöteillen. Näin rakennusmassakin saa kevyemmän vaikutelman. 

Rantakohteessa vietetään paljon aikaa ulkona ja siitä syystä terassejakin on sijoiteltu asunnon molemmin puolin. Etupihan katettu terassi suuntaa etelään ja sijouttuu kätevästi keittiön läheisyyteen. Suurempi oleskeluun tarkoitettu terassi sijoittuu luonnollisesti meren puolelle alakertaan. Arkkitehtuurillisena yksityiskohtana se saa katteen yläkerrasta, joka osittain leijuu ilmassa, ilman näkyviä tukirakenteita.

Rakennuksen julkisivu leikittelee mustan ja valkoisen kontrastilla, johon puuterassit tuovat lämpöä ja suuret lasipinnat särmää. Skandinaavinen muotokieli sopii hyvin vehreälle tontille. 

Hyvän suunnittelun lähtökohta on minusta loppukäyttäjän ymmärtäminen. Monia pieniä arjen haasteita pystytään ratkaisemaan jo suunnitteluvaiheessa ja minusta tässä kohteessa on onnistuttu siinä hyvin. On tärkeää, että kaikki asunnon osat palvelevat tarkoitustaan mahdollisimman hyvin ja että arki rullaa vaivattomasti. Esimerkkinä mainittakoon autokatos oman asunnon edessä, josta on lyhyt matka kulkea ostosten kanssa keittiöön. 

Havenista voit löytää monta valtavirrasta poikkeavaa yksityiskohtaa, joihin et törmää muualla. Toivottavasti sinäkin löydät kotisi täältä!

Arkkitehdin allekirjoitus

VESA AROSUO

Tutustu asuntoihin

4 H + AVOK + S


Ota yhteyttä

Havenin asuntoja myy Jaakko Kaitanen Bravo Kiinteistövälityksestä. Ota yhteyttä!