Koti meren rannalla

Haven - Asunnot

108 m2

4H + AVOK + S

Havenin neliö on arjesta nauttivan perheen koti, jossa jokaiselle löytyy tilaa niin yhdessäoloon kuin yksin rauhoittumiseenkin. 

PohjakuvaPohjakuva

Havenin kodit ovat sekä pohjaratkaisultaan että muilta arkea helpottavilta ominaisuuksiltaan poikkeuksellisen toimivia. Suunnittelussa on ajateltu koko perheen arjen toimivuutta sekä viihtyisyyttä esteettisissä ja käytännöllisissä puitteissa.

Haven sijoittuu jyrkkään rinteeseen Kuusistonsalmen rannalle, upeisiin merellisiin maisemiin. Hulppean asunnon lisäksi Havenin asukkaana pääset nauttimaan Havenin ja neljän naapuriyhtiön omistamasta rantayhtiöstä, KOY Kuusiston Konradista, joka tarjoaa loistavat puitteet nauttia rantaelämästä täysillä.

Asunnot ovat kaikki keskenään samanlaisia kahden tason ratkaisuja, joskin peilikuvia toisistaan. Jokaisessa asunnossa nautitaan merimaisemista, jotka kehystyvät suuriin ikkunoihin kahdessa kerroksessa, yläkerrassa jopa lattiasta kattoon ulottuviin ikkunoihin.

Yläkerta on pääasiassa pyhitetty oleskelulle ja ruokailulle. Sisään astellessa toiselle puolelle jää eteisen lattiasta kattoon ulottuva peililiukuovin varusteltu kaapisto ja alakertaan johtava portaikko. Toisella puolella avautuu kaunis avokeittiö saarekkeineen. Suuren tasosta miltein katonrajaan ulottuvan ikkunan ansiosta tila on valoisa ja avara. Integroitujen kodinkoneiden myötä huonekalumainen keittiö sopii täydellisesti ruokailu- ja oleskelutilojen jatkeeksi. Näin kaunista keittiötä ei ole tarvetta piilotella. Aamukahvit voi siemailla saarekkeen ääressä ja kesäisin tietenkin etupihan terassilla, jonne on keittiöstä lyhyt matka. Ruokailutila sijoittuu loogisesti keittiön ja olohuoneen väliin ja tilaa on suuremmallekin pöydälle seurueelle. Olohuone sijoittuu asunnon paraatipaikalle liki lattiassta kattoon ulottuvien ikkunoiden eteen, jossa merimaisema avautuu parhaiten.

Ylempään asuinkerrokseen sijoittuu myös hulppea suurilla ikkunoilla varusteltu päämakuuhuone ja pienempi suihkulla varusteltu kylpyhuone, joka palvelee sekä vieraita että päämakuuhuoneen asukkaita.

Alakerran huonejaotteluun sinulla on mahdollisuus vaikuttaa, oli tarve sitten kolmannelle makuuhuoneelle tai arkiolohuoneelle. Valitsit kumman tahansa, niin huoneesta löytyy säilytystilaa koko seinän leveydeltä lattiasta kattoon ulottuvan peililiukuovikaapiston takaa.

Alakerrankin makuuhuoneet ovat niin tilavia, että parisängyllekin jää hyvin tilaa. Toisen makuuhuoneen yhteydessä on erillinen vaatehuone, joka sijoittuu kätevästi kodinhoitohuoneen viereen. Siisti peililiukuovin varusteltu vaatehuone on kaunis avonaisenakin, mutta se on mahdollista rajata seinän sisään integroiduilla liukuovilla sekä makuuhuoneen että kodinhoitohuoneen puolelta.

Kodinhoitohuoneessa on paljon lasku- ja säilytystilaa ja kivana yksityiskohtana pyykkitorni on sijoitettu omaan koloonsa liukuoven taakse. Kodinhoitohuoneesta on kulku myös kylpyhuoneen puolelle ja tilat erottaa seinän sisään integroitu liukuovi. Kylpyhuoneessa on kaksi suihkua, suuret 60 x 60 cm design-laatat sekä lattiassa että tehosteseinillä sekä kaunis lasiseinällä varusteltu sauna. Kahden kerroksen elämää helpottaa myös erillinen wc alakerrassa.

Asunnon kahdesta terassista suurempi sijoittuu meren puolelle alakerran jatkeeksi, jossa yläkerran leijuvat olohuone ja makuuhuone muodostavat sille osittaisen katteen ja hienon arkkitehtuurillisen yksityiskohdan. Terassilla on varaus ulkoporealtaalle, jonka rentouttavista poreista käsin on ihana nauttia esteettömistä merimaisemista.

As Oy Havenia suunniteltaessa on otettu huomioon myös autoilevat asukkaat. Kutakin asuntoa kohden on varattu yksi autokatospaikka ulko-oven edestä sekä yksi pistokkeella varustettu pihapaikka.

Asuntotekniikka on sijoitettu huoneistokohtaiseen lämpimään varastoon, joka sijoittuu etupihan terassin yhteyteen. Lämmitysmuotona toimii ekologinen ja energiatehokas maalämpö yhdistettynä vesikiertoiseen lattialämmitykseen.